Magánórák

 


A magánórák lényege az egyéni foglalkozás, a jelentősége nagyon nagy mind az eredmények tekintetében, mind az oda vezető út-mód tekintetében. Nagyon sok esetben elkülönül szinte magától a csoportos oktatás, és az egyéni oktatás, hiszen mindig vannak, akik nem az általános, vagy általánosabb keretek közt szeretnének haladni, és ezt a lehetőséget minden esetben biztosítani kell.
Általában két oka van az elkülönülésnek: vagy a tréning tartalmi része a speciális, vagy egy általános tréning megtanítása a speciális. Mindkét típusú munka szép, és komoly kihívás, és minden esetben garantált a várt eredmény! Egy szép, folyamatos közös munka vezet ehhez. Minden esetben örömmel használom a tudásom, és a tapasztalatom legjavát szakmailag és emberileg egyaránt, hiszen a magánórák tréningjei nem kizárólag a táncra vonatkoznak, és kilépnek a gerinc-tréningjeim keretein is túlra, hiszen sokkal szélesebb a spektrum, mert nagyon sokfélék az okok, amikkel megkeresnek.
A leggyakoribb kérések, amikor a tréninget én állítom össze a magánórákhoz:
- alakformálás, egészséges fizikumra, és szervezetre. Ez, mondhatni tipikus eset, noha a legkevésbé sem, hiszen mindenki teljesen más alkat, mind fizikailag, mind szervezetben, és lelkileg is, mindenhogy, tehát mindent figyelembe kell vennem, amikor az egyénnek szóló tréninget összeállítom.
- alakformálás-állapotjavítás szisztémás betegségben szenvedőknek. Itt egyértelműen arról van szó, hogy az egyénnek komoly oka van arra, amiért nem végezhet általános tréninget, általános keretek között, és ebből az egyéni okból kiindulva kell az illető tréningjét igen pontosan összeállítani. Előfordulnak szisztémás betegségekből adódó speciális igények, avagy szükségletek, és előfordulnak mozgásszervi problémákból adódó igények, és/vagy szükségletek, ahogy mindennek a keveréke is. Ezek mentén állítom össze a tréningeket. Speciális szükség esetén természetesen szakorvosi segítséggel állítom össze az egyén tréningjét, és a legtöbb esetben a specialitás eleve evidenssé teszi a tréningek időtartamát, gyakoriságának meghatározását.
- a manapság sajnos tipikusnak mondható; túlhajszolt életmódból felhalmozódó stresszből, és a kevés idő következményeképpen fellépő mozgáshiányból, és általában járulékosan a rossz táplálkozásból adódó fizikai "hanyatlás" megállítása céljából, egyúttal a fizikum felerősítése érdekében, a legjobb állapot eléréséért, és ennek fenntartásáért. Nyilván ezeket a tréningeket is csakis az egyént, mint egész embert tekintve állítom össze, és akkor garantált az eredmény!
A leggyakoribb kérések, amikor egy adott technikát, és/vagy stílust tanítok magánórában:
- versenyre való felkészítés. Itt egyértelmű a cél. Fontos, hogy amikor táncról van szó, az nyilván egy az egyben a hivatásom, és mondhatni -a jó értelmében- egyszerű szakmai feladat, teljes egészében. Ugyanakkor sokszor van az is, hogy nem táncról van szó, hanem az egész felkészítésből az én tudásom egy résznyi, de nagyon komoly súlya, és része van az egészben. A leggyakrabban ezek a gerinc-tréningjeim, és a nyújtásaim.
- színpadra történő koreografálás. Úgy a táncban teljes egészében, mint egyéb színpadi műfajok tekintetében a tánc-rész, a mozgás-rész. Az előadásmód, a stílus, és a személyiség mentén építem fel az illető színpadi jelenlétét, tánc/mozgás-jelenlétét. A táncosokon kívül megkeresnek énekesek, és színművészek is.
- a választott technikában/stílusban elérni kívánt komoly, egyéni célok. Itt a célon belül az illető adottságai határozzák meg a munkámat, és így lesz a kettőnk munkájává, abszolút a cél érdekében. Ez az esetek 99%-ában tánc tartalmú teljes egészében, de vannak kivételes kihívások, amikor egy nem táncról szóló, és összetett munkafolyamatnak az egyik része a magánórám folyamata.
- felzárkóztatás. Itt is nagyon különbözőek az okok, hiszen sokszor nem az egyénen múlik, hogy lemarad. Ebben a munkában abszolút a cél érdekében, de az egyén személyisége mentén haladunk, és érjük el a kívánt eredményt. A felzárkóztatás lehet egyszeri, vagy folyamatos.
- egyéni döntés. Mert az illető magánórákban szeretne tanulni, és fejlődni, de ugyanúgy lehet az én döntésem is, hogy valakit magánórákban tudok a leghatékonyabban tanítani, fejleszteni.
Sok szeretettel várom!

Kapcsolat

+36 70/318-3077


linda@laskaitreningek.hu

Vitart Stúdió: 1214 Budapest, Merkúr u. 10., földszint 3., 3-as csengő