parallax background

Gerinctréningek, gerincgyógyászat

 

Mindig nagy érdeklődéssel fordultam a gerinc működése felé. Az ez irányú tanulmányaim a Weider Akadémián a Gerinctréner képesítést eredményezték.

A torna a krónikus problémákra használható, az állapot javulásának szempontjából hosszú távon a tornának van az egyik legnagyobb jelentősége. Természetesen gyermekeket is tornáztatok.

A tréning célja, lényege és feladata az állapot javítása, a fájdalom csökkentése/megszüntetése, az életminőség emelése, az optimális állapot és az optimális funkcionálás elérése, az állapot progressziójának, azaz az állapot súlyosbodásának, romlásának a megakadályozása, és a helyes testtartás, testhasználat megtanítása, a törzsizmok megerősítése. 

A torna szakorvos diagnózisára épül, az annak megfelelő szakorvosi kontrollokkal.

Abban az estben, amikor a problémának pszichés oka is van; pszichológussal végzendő munka alapvetően javasolt. 

A táncból érkezve igyekszem a tapasztalataimat eredményesen hasznosítani. Mindemellett természetesen magam is megéltem már sérüléseket és felépüléseket, végig kísérve kollégáimét is, és ezek a tapasztalatok szintén nagyon hasznosak a tréningek során.

A tréningek egyéni foglalkozások, a gerinc konkrét problémájával együtt természetesen az ember szervezetét-alkatát-személyiségét mind figyelembe véve.

Van lehetőség csoportban is végezni, természetesen itt általános mozdulatrendszerekkel; preventív-megelőző jelleggel, a gerinc egészségét megtartó, vagy akár műtét után -új probléma híján- állapotmegtartó jelleggel.

Amennyiben az állapota, a probléma, az igény úgy kívánja; természetesen az otthonában is tornáztatom, és ha szükséges eszköz, házhoz viszem.

Kapcsolat

+36 70/318-3077


linda@laskaitreningek.hu