Mozgás / mozdulat / táncterápia

Testtel a lélekért

 

Szorongások oldása, és elhagyásuk lehetőségének megteremtése speciális mozdulatrendszerekkel - kizárólag a mozdulatok szemszögéből

A test mindent tud. A test, és a lélek kapcsolata jóval több, mint tény, és az ezzel történő munka lehetőségét táncosként igen nehéz lett volna nem észrevennem, és számomra a szorongások hatékony feloldhatósága magasan kitűnik. Ugyanakkor a tréning nem tánctréning!

A tréningek célja a szorongások minél hatékonyabb oldása, és minél inkább az elhagyásuk lehetőségének megteremtése, ezáltal az egyént a kiegyensúlyozottsága felé tereli - ezt szolgálják az általam kidolgozott mozdulatrendszerek, ettől válik mozgásterápiává. Felnőttekkel dolgozom. A tréning kompetenciája az egészséges, de elakadt emberekkel történő munka.

Amennyiben a résztvevő problémájának pszichológus segítségére van szüksége, a tréningem nem helyettesíti a pszichológus szakemberrel végzett munkát, még akkor sem, ha a tréningem nagyon szép eredményeket ad, hiszen ezért született, de a saját kompetencia határain belül! Táncos vagyok, nem terapeuta, ezért nem kompetenciám az egyén története, tehát sem meghallgatnom azt, sem reflektálnom rá, sem az alapján dolgoznom!

A tréningek nagyon szépen működnek mind csoportban, mind egyénileg, a résztvevő választja ki, melyiket érzi inkább magáénak.

Időtartam tekintetében teljesen változó, hiszen az alkatok, a személyiségek merőben mások. A magam részéről mind hozzáállásomban, mind a tréningek célját tekintve kívánom, hogy az illető folyamatos, jó tempóban mind közelebb, és közelebb jusson a saját kiegyensúlyozottságához, és örömmel elbúcsúzhasson a tréningemtől, hiszen ezeknél a tréningeknél világos, hogy a tőlük való elbúcsúzás jelenti a tréning, az egyén, és a közös munkánk sikerét!

Szisztémás betegségekhez

 

Abban az esetben, amikor valaki valamilyen alapbetegséggel él -akár ha születetten, akár ha az élete során alakult ki, és lett nála alapbetegséggé-, de a fizikuma is megengedi a megfelelő testmozgást, és az orvosa is ajánlja, akkor a megfelelően felépített tréning lényeges szerepet tölt be a másodlagos, és a harmadlagos prevencióban.

A megfelelő tréning hozzájárul az egyén optimális egészségi állapotának megteremtéséhez, majd ezt követően ennek stabil megőrzéséhez, egyúttal preventív munka a további egészségkárosodás megelőzéséért. Efelett ideális esetben a megfelelő tréning a lehetőségeket figyelembe véve javíthat az egyén egész, általános egészségi állapotán, így emelheti az életminőséget.

Párterápia táncnyelven

 

Amikor a pár úgy érzi, hogy jót tenne a kapcsolatuknak, ha a női, és a férfi szerepeik felpezsdülhetnének, akkor jöhet szóba egyfajta párterápia, a tánc nyelvén. Ezek a tréningek abszolút tánctréningek!

Az együtt táncolás során egészen új oldalaik mutatkozhatnak meg, egyúttal közelebb kerülhetnek egymáshoz az érzelmeikben is, és mindez, a tréning szándékát és célját tekintve, javíthat a kapcsolatuk egész minőségén.

Ezeknek a tréningeknek az esetében kizárólag a párra koreografálok. Semmiféle előképzettség nem szükséges, hanem kizárólag az elhatározás, hiszen a tréning célját tekintve az eredményt kihozni a párból nem a pár, hanem az én szakmai feladatom!

Kapcsolat

+36 70/318-3077


linda@laskaitreningek.hu

Vitart Stúdió: 1214 Budapest, Merkúr u. 10., földszint 3., 3-as csengő